学苑简介 网上报名 免费试听 学苑论坛 学苑图书 全国分校

学苑教育
学苑教育考博英语
   学苑教育 > 考博英语 > 资料下载 > 医学资料 > 正文
2013年医学考博英语词汇练习题(一)
作者:admin   来源:本站原创  日期:2012-10-25 10:23:55

Section A                                                      

      Directions: In this section all the sentences are incomplete, beneath each of which are four words or phrases, marked A, B, C and D. Choose the word or phrase that can best completes the statement and mark the letter of your choice on the ANSWER SHEET.            

1.All the characters in the play are_________.

   A. imaginable          B. imaginary            C. imaginative     D. imagining

2.The judge ___________all the charges against Smith.        

   A. dismissed           B. eliminated           C. refused         D. discarded

3.The actress __________ the terms of her contract and was prosecuted by the producer.

   A. ignored            B. ratified             C. drafted          D. violated

4.At this time of the year, university admission offices are _______ with inquiries from anxious applicants.                                 

   A. annoyed             B. thrilled             C. trampled        D. reproached

5.When the former President _________her candidacy, she knew she had a good chance of being elected.

   A. enforced             B. endorsed           C. followed up      D. put forward

6.The country's highest medal was _________ upon him for heroism.

   A. earned              B. bestowed           C. credited           D. granted

7.The local government leaders are making every effort to _________the problem of poverty.

   A. tackle              B. taper               C. suppress           D. tangle

 

8. At the party we found that the shy girl __________ her mother all the time.

  A. harmonizing with   B. clinging to          C. depending on       D. adjusting to

 

9. We managed to reach the top of the mountain, and half an hour later we began to_________.

  A. decline           B. ascend               C. descend            D. plunge

 

10. Losing the job was bad, but even worse the feeling that I had ________my dear wife and children. 

  A. let                 B. let down            C. let off             D. let up

 

Section B

Directions: In this section each of the following sentences has a word or phrase underlined.  There are four other words or phrases beneath each sentence.  Choose the one word or phrase which would best keep the meaning of the original sentence if it were substituted for the underlined part.  Then mark the letter of your choice on the ANSWER SHEET.

11.The temperature of the atmosphere becomes colder as elevation increases.

   A. altitude            B. aptitude            C. latitude          D. longitude

12.She was so stubborn that she wouldn't change her opinions.

   A. unwilling           B. talented             C. obstinate       D. determined

13.On Christmas Eve, she spent two hours decorating the room with flower chains.

   A. modifying          B. ornamenting         C. disposing          D. packing

14. Nobody can stand for long agony of a severe toothache.

   A. sufferance          B. suppuration         C. plague           D. torment

15. When we recall a story of identical offspring of Adolf Hitler being raised in order to further his horrible work, we are outraged.                           

   A. enlightened          B. calmed            C. provoked         D. moved

16. Only native-born citizens are eligible for the U. S. president.

   A. obliged              B. intelligible      C. competent         D. qualified

 

 

17. Tomorrow's match has been called off because of the foul water.

  A. prevented       B. delayed              C. cancelled            D. forbidden

18. Losing his job was a financial catastrophe for his family.

  A. calamity              B. accident       C.frustration         D. depression

19. Children were expected to be obedient and contribute to the well-being of the family.

A. smart                B. efficient      C. painstaking         D. submissive

20. While many applaud the increasing individualism, and freedom of children within the family, others lament the loss of family responsibilities and discipline.

 A. mourn               B. delight         C. prosecute           D. condemn

 

 

参考答案

1. B   2. B    3. A    4. C   5. C

6. D   7. D    8. B    9. C  10. B

11. A  12. C   13. A   14. D  15. C 

16. D  17. C   18.A   19. B  20. B

学苑公开课

课程:
姓名:
邮件:
电话:
考博英语历年真题
地址:北京海淀区海淀区苏州街55号名商大厦10层1002室 邮编:100872 传真:010-62511251
版权所有:学苑教育